English
Nederlands

Projecten

1310 zonnepanelen bij Buijsrogge Fruit

Zonnepanelen bestaan al een hele tijd, maar als gevolg van het klimaatakkoord en stimuleringsmaatregelen worden ze nu pas echt effectief ingezet door grote bedrijven. Het is inmiddels een bewezen techniek om snel te verduurzamen, te besparen op energiekosten en deels zelfvoorzienend te worden.

Maar is het dak van uw bedrijf überhaupt geschikt voor zonnepanelen, hoeveel panelen moet u neerleggen en hoe werkt de subsidieregeling? Onze klant Buijsrogge Fruit liep net als veel andere bedrijven tegen dit soort vragen aan, maar liet in de zomer van 2018 een PV-installatie van maar liefst 1310 panelen plaatsen.

Waarom zonnepanelen?
Het voornaamste doel van Buijsrogge op het gebied van energie is besparen. Vanuit deze doelstelling lag een PV-installatie dan ook het meest voor de hand. Een PV-installatie is maatwerk en daarom begeleiden wij onze klanten bij het gehele traject: vanaf de SDE+ subsidieaanvraag tot aan de installatie en nazorg.

Na het tekenen van de opdracht voor installatie in juli is het zonneproject binnen vier maanden volledig gerealiseerd. Door de unieke en onafhankelijke werkwijze van Scholt Energy zijn de risico’s voor Buijsrogge tot het minimum gereduceerd. Daarnaast zijn engineers tot het uiterste gedreven om in de ontwerpfase tot de maximale opbrengst te komen.

Met 1310 panelen en een capaciteit van 425 kWp (vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van ongeveer 150 huishoudens) kan circa 40% van het energieverbruik van Buijsrogge Fruit worden opgewekt uit eigen duurzame bronnen. De terugverdientijd van het project ligt ongeveer op 6 tot 7 jaar en de voortgang van de besparing wordt periodiek samen met ons geëvalueerd.

Toekomst
Dat zonnepanelen niet nieuw meer zijn, heeft ook voordelen. De ontwikkelingen staan namelijk nooit stil, waardoor het een innovatieve en duurzame oplossing blijft. Waarom moeten bedrijven dan juist nu kiezen voor zonnepanelen?

  • Door gunstige subsidiëring zijn zonnepanelen een veilige investering die relatief snel wordt terugverdiend.
  • De zonnepanelenmarkt heeft zich in Nederland inmiddels ontwikkeld tot een volwassen markt.
  • U investeert in een betrouwbare bron van energielevering met gratis zonlicht, daardoor wordt u minder afhankelijk van het landelijke netwerk.
  • Zonnepanelen betreft een techniek die, met hulp van Scholt Energy, relatief weinig inspanning van u vereist gedurende de exploitatieperiode.
  • U draagt bij aan een schonere toekomst en geeft invulling aan de toenemende druk van overheid voor haar duurzaamheidsbeleid.
  • In combinatie met een batterij kan de zonne-energie ook worden verbruikt als het donker is.